© Dayko Haber

Hünerli eller kirazlı lezzetlerle festival için yarıştı

59. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi ve Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu işbirliği ile Kiraz Yemekleri Yarışması düzenlendi.

Yarışma öncesi Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu tarafından Kiraz Yemekleri ve Tatlıları workshop düzenlenirken usta isimler tarafından hazırlanan lezzetler büyük beğeni topladı.

JÜRİDE USTA İSİMLER YER ALDI

Workshop sonrası Festival Konser Alanında düzenlenen yarışmaya çok sayıda vatandaş başvururken Jüri Başkanlığını Şenol Özbay ve Adnan Öztürk, Jüri Başkan Yardımcılığını Ayvaz Akbacak, Ertan Korkmaz ve Ali Demir’in yaptığı yarışmanın jürisi ise İsmail Akdoğan, Hülya Çetin, Ahmet Hazırbaba, Bülent Tokatlı, Kerem Çolban, İsmail Yılmaz, Şenol Özbay, Büşra Pelen, Ufuk Evrim Karadağ, Sevim Karabekmez, Rafet Erden, Huriye Zafera, Gürsel Keleş, Hamide Salha, Murat Saygın, Muhittin Kaplan, Adnan Öztürk, Birol Temel, İsmail Ergin, Sadık Aybaş, Özlem Dömeke ve Durmuş Yılmaz isimlerinden oluştu.

3 AYRI KATEGORİDE ZİRVE MÜCADELESİ VERDİLER

Kirazlı hamur işi, kirazlı ana yemek ve kirazlı tatlı olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, yarışmacılara lezzet, profesyonel çalışma, sunum, sıfır atık kurallarını uygulama ve hijyen açısından jüri tarafından puanlar verildi.

VOLKAN NALLAR: “MUHTEŞEM LEZZETLER ORTAYA KOYDULAR”

Ödül töreni öncesi bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Heyecan dolu, oldukça hareketli ama bir o kadar da eğlenceli bir ilk günü daha geride bıraktık. 59. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizin ikinci günündeyiz. Ben bu marifetli ellerle geçen yıl tanıştım. Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu’ndan kıymetli arkadaşlarımız, Ferhadanlı Karpuz Şenliği’nde bizlerin konuğu olmuşlardı. Karpuz çorbasından sütlaca, dondurmadan kahveye kadar karpuzla hazırladıkları birbirinden özgün lezzetlerle şenliğimize damga vurmuşlardı. Bu yıl da davetimizi kırmadılar, 59. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizde bizimle birlikte oldular. Yine muhteşem lezzetler ortaya koydular. Şimdi çok değerli isimlerle birlikte jüri olarak yarışmacılarımızın hazırladığı kiraz yemekleri, hamur işleri ve tatlılarına puan verecekler. Festivalimize kattıkları emek ve renk için Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu’na yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

“DİLERİM TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİMİZ DE TIPKI AZ ÖNCE HAZIRLANAN BU TATLILAR GİBİ ÖZEL VE UNUTULMAZ GEÇER”

Yarışmacılar başarılar dileyip festivalin tatlılar gibi özel geçmesini dileyen Başkan Volkan Nallar; “Kirazı yaşatmak adına yepyeni lezzetler ortaya çıkarmak için yarışmaya katılan hemşerilerimize de başarılar diliyorum. Dilerim 59. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimiz de tıpkı az önce hazırlanan bu tatlılar gibi özel ve unutulmaz geçer.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken dereceye giren isimler şu şekilde açıklandı:

KİRAZLI HAMUR İŞİ KATEGORİSİ

1) Emine Toprakal

2) Oben Öngül

3) Gülser Algül Baydar

KİRAZLI ANA YEMEK KATEGORİSİ

1) Pelin Gök

2) Mehtap Çebi

3) Yeliz Coşar

KİRAZLI TATLI KATEGORİSİ

1) Şevval Ural

2) Aslı Duman

3) Reyhan Tandır

Öte yandan yarışmada dereceye giren isimlere para ödülü verilirken her üç kategoride de birinciye 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL takdim edildi. (Haber Bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER