Kırklareli’de düzenlenen şenliklerde yöresel yemekler tanıtıldı
KÜLTÜRKırklareli Belediyesi tarafından düzenlenen Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nin ikinci gününde yöresel lezzetler yapılıp tanıtıldı.
Kırklareli Belediyesi’nin bu yıl 16’ıncısını düzenlediği Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’nde, Üsküp Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi tarafından yemek atölyeleri düzenlendi.
Etkinlikte, Pomak böreği, kaçamak, kaymaçina, Arnavut tatlısı, ciğer aşı ve amuca gibi yöresel yemekler yapılarak, katılımcılara ikram edildi. Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut da atölyeye katılarak yöresel lezzetleri tattı.
Bulut, “Bu toprakların bereketi, kültürümüzün zenginliği ve kadınlarımızın emeğiyle yaşatılan geleneklerimizle Kırklareli’miz çok daha güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)
İlginizi Çekebilir